ငါးခူ အေကာင္ၾကီးၾကီး ေတြရလို႕ ငါးဒုကၡ ဟင္း လုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ ငါးခူ ဗိုက္ထဲကို အစာပလာ ေတြ သြပ္ၿပီး ငါးခူကို ႏွီးနဲ႕ ခါးကေနတစ္ဝက္စည္းၿပီး ေသခ်ာတုတ္ ေၾကာ္တဲ႕ သာမန္ မခက္ခဲတဲ႕ ဟင္းအမယ္ပါ။ ငါးေနရထိုင္ရ ခက္တာမို႕ ငါးဒုကၡ ေခၚဟန္တူပါရဲ႕.....
ပထမဦးစြာ ငါးခူကို မန္က်ီးမွည္႕ႏွင့္ပြတ္ ေရေသခ်ာစြာေဆးၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။
အစာပလာအတြက္ ကေတာ့ မိမိႏွစ္သက္ရာပါ။ ငရုတ္သီးေတာ့ စပ္ရပါမယ္။ ဒါမွလည္း ပိုစားေကာင္းပါတယ္။
ကၽြန္မကေတာ့ golden mile ကဝယ္လာတဲ့ မွ်စ္နုနုေလးေတြကို ေရနဲ႕ ႏွစ္ထပ္ေလာက္ၿပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီပါေလရံုထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ ေထာင္း ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း ပုစြန္ေၿခာက္ မႈန္႕၊ဆား တို႕နဲ႕အတူ မွ်စ္ကို ေသခ်ာလံုးပါတယ္။
ေနာက္ အဲဒီအစာေတြကို ငါးဗိုက္ထဲကို သြပ္ၿပီး ငါးကို ႏွီးနဲ႕ စည္းၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္။
နည္းစနစ္အမွန္ကေတာ့ ေၾကာ္ၿပီး ႏွီးေတြကို ၿဖဳတ္လိုက္ရင္ ငါးေလးက ေကြးေကြးေလး ၿဖစ္ေနပါတယ္။
(စူဘူးအိမ္)
No comments:
Post a Comment