Wednesday, November 17, 2010

ယိုးဒယား ၾကက္ပ်ားရည္



ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္သား - ၁၅ က်ပ္သား
ဆား
သၾကား
ၾကက္သားမႈန္႔
ၾကက္ဥ
ေကာ္ရည္
ဂ်ံဳ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ပ်ားရည္

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

ၾကက္သားကို အေခ်ာင္းေခ်ာင္းလွီးၿပီးေတာ့ ဆား၊ သၾကား၊ သၾကားမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ၾကက္ဥ၊ ေကာ္ရည္နဲ႔ နယ္ၿပီးမွ ဂ်ံဳနဲ႔ ျပန္လွိမ့္ၿပီး ဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္ရပါမယ္။ ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီအနည္းငယ္သတ္ၿပီး ပ်ားရည္၊ ဆား ေကာ္ရည္အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ခ်က္ရပါမယ္။ ပ်ားရည္ခ်က္ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားထဲကို ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေခ်ာင္းထည့္ၿပီး ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ပ်ားရည္ကို ဖ်န္းလိုက္ၿပီးရင္ စားသံုးႏိုင္ၿပီ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီၾကက္ပ်ားရည္က အခ်ိဳအရသာရိွၿပီး စားလုိက္ရင္ ႂကြပ္ႂကြပ္မြမြေလး ျဖစ္ပါတယ္

No comments:

Post a Comment