
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သြန္နီႏုပ္ႏုပ္စဥ္း - ၂ လံုး
မုန္လာဥနီႏုပ္ႏုပ္စဥ္း - ၁ လံုး
ၾကက္ေတာင္ပံ - ၅ ေခ်ာင္း
ဝက္ႀကိတ္သား/ၾကက္/ပင္လယ္စာ - ၁၀ က်ပ္သား
ဟင္းခတ္မႈန္႔- ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆား/ င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ - ၁ ခြက္
ၾကက္ဥအေၾကေခါက္အရည္ - ၂ လံုး
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၁ ခြက္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ပထမဦးစြာ ၾကက္ေတာင္ပံကို အဆစ္မွ ျဖတ္ကာ အေရျပားအတြင္းမွ အ႐ိုးကို ထုတ္ထားပါ။ (ေပါက္ၿပဲမႈ မရိွေအာင္ သတိထား၍ ထုတ္ပါ။)
၂။ ဝက္ႀကိတ္သားႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီတုိ႔ကို အရသာရိွေအာင္ ဟင္းခတ္မႈန္႔တုိ႔ျဖင့္ ေရာေမႊထားပါ။
၃။ အစာသြတ္ရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္လွ်င္ ၾကက္ေတာင္ပံ၏ အေပါက္အတြင္းသို႔ ဂ်ံဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ သုတ္လိမ္းပါ။ ထိုေနရာမွ တစ္ဆင့္ အသားကို ထည့္ပါ။ (ျပည့္ေဖာင္းကားေအာင္ မထည့္ရ။)
၄။ ထုိသို႔ အစာသြတ္ၿပီးလွ်င္ ဂ်ံဳမႈန္႕သုတ္၊ ၾကက္ဥသုတ္၊ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ကပ္ၿပီး အပူေပးထားေသာ ဆီအိုးထဲတြင္ မီးအပူခ်ိန္ အသင့္အတင့္ျဖင့္ ျမဳပ္သည္အထိထည့္ပါ။ ေရႊညိဳေရာင္ေျပာင္းၿပီးအတြင္းမွ အသားမ်ားက်က္လွ်င္ ပံုတြင္ျပထားသည့္အတိုင္း အကြင္းေလးမ်ားလွီးျဖတ္၍ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment