Saturday, November 13, 2010

မႏၲေလး ေျမအုိးၿမီးရွည္

ဒီေန႔ ေျမအုိးၿမီးရွည္ ပုိ႔စ္တင္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ မႏၲေလးမွာ ၿမီးရွည္၊ ေျမအုိးၿမီးရွည္ဆုိၿပီး ၂ မ်ဳိးရွိတယ္။ ေျမအုိး ၿမီးရွည္ကေတာ႔ ခုေနာက္ပုိင္းမွ ေပၚလာတယ္ထင္တာပဲ။ အစတုံးကေတာ႔ ဒီလုိ ေျမအုိးၿမီးရွည္ အရည္ မရွိေသးဘူးထင္တယ္။ ေျမအုိးၿမီးရွည္ အရည္နဲ႔ လုပ္စားနည္းကေတာ႔ သိပ္မခက္ပါဘူး။ ကိုယ္စားတဲ႔ အသီးအရြက္ မွန္သမွ်ကုိ အကုန္ထည္႔ၿပီး ျပဳတ္စားလုိက္တာပဲ။ ေျမအုိးၿမီးရွည္ အႏွစ္ကေတာ႔ အလြယ္တကူ မာလာဟင္းအႏွစ္ထုပ္ကိုထည္႔လုိက္တာပါ။ မာလာဟင္းအႏွစ္ေတြေတြလဲ တံဆိပ္အမ်ဳိးမ်ဳးိနဲ႔ ရွိပါတယ္။ မိမိႀကိဳက္တဲ႔ တံဆိပ္နဲ႔ခ်က္လုိ႔ ရပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ မႏၲေလး ေျမအုိးၿမီးရွည္ ကုိ အားမနားတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ေျမအုိးၿမီးရွည္အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ၾကက္သား (သုိ႔) ၀က္သား
ပုဇြန္ (မထည္႔လဲ ရပါတယ္)
ငုံးဥ (ၾကက္ဥပဲ ထည္႔လိုက္တယ္)
အသီးအရြက္ အစုံ (မိမိႀကိဳက္ေသာ အသီးအရြက္ ထည္႔လုိ႔ရပါတယ္ေနာ္။)
ေျမအုိးၿမီးရည္ အရည္ခ်က္နည္း

ၾကက္သား (သုိ႔) ၀က္သားကုိ အတုံးေသးေသးတုံးၿပီး ဆား ၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ နည္းနည္းထည္႔ၿပီး နယ္ပါ။ ၿပီး ဟင္းရည္အုိးတည္ပါမယ္။ တုံးထားတဲ႔ အသားထည္႔၊ ေရထည္႔ၿပီး ဟင္းရည္အုိးကုိ ဆူေနေအာင္အရင္ဆုံး တည္ပါတယ္။ ဆူလာရင္ ကြမ္းမိတ္ မာလာဟင္း အႏွစ္ထုပ္ ၂ ထုပ္ကုိေဖာက္ၿပီးထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ကြမ္းမိတ္ အထုပ္မွာ ဆားထုပ္ရယ္၊ ေနာက္ထပ္ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ေသးေသး ၂ ထုပ္ကုိေဖာက္ထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ ဆား အခ်ဳိကုိ လုိမွ ထပ္ထည္႔ပါ။ ငံသြားမွာစိုးလုိ႔ပါ။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ ေျမအုိးၿမီးရွည္ စားလုိ႔ ရပါၿပီ။ ေျမအုိးၿမီးရွည္ ျပင္ပါၿပီ။ ေျမအိုးထဲ ၿမီးရွည္ဖတ္ရယ္၊ အသီးအရြက္အျပဳတ္မွန္သမွ်ရယ္၊ ဟင္းရည္ရယ္ ထည္႔ၿပီး စားလုိ႔ ရပါၿပီေနာ္။ ဒီေန႔ အားမနာတမ္း ေျမအုိးၿမီးရွည္ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။
@mogaungthu.blogspot.com

No comments:

Post a Comment